10.7.07

"Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΟΝΗΡΑ...**"


Είδα πολιτικούς που επισκέπτονταν τον αρχιπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, να δηλώνουν στους δημοσιογράφους φεύγοντας "Εύχομαι να γίνει καλά ο Αρχιεπίσκοπος με τη βοήθεια του Θεού".

Ναι, αυτό μας μάρανε! Τη βοήθεια του Θεού τώρα τη θυμηθήκατε ξύστες. Όταν νοσηλεύεται ο κάθε ανώνυμος πολίτης, δεν είδα κανέναν να βγει και να μιλήσει περί προσευχής...

Βαριέμαι να βρίσω. Άλλη φορά. Θαύμασε αναγνώστη μου το Χριστόδουλο που κορδώνεται λες και είναι ο σωτήρ του έθνους Παλαιών Πατρών Γερμανός (μεγάλη η χάρη του - θυμάσαι το γνωστό πίνακα που αγνοείται από την εκκένωση του παλατιού το χίλια ενιακόσα ενενήντα τόσο;) και άσε με να κοιμηθώ, δίνω μάθημα σε τρεις μέρες. Καληνύχτα.

**Το στιχάκι ανήκει στη μεγάλη Χαρούλα Αλεξίου ("Το τραγούδι του χελιδονιού", αμόρφωτε αναγνώστη μου, που γράφτηκε για την κορούλα του Τάσου Ισαάκ που σκοτώθηκε από τους Τούρκους για την τιμή της πατρίδας του... Κατάλαβες; Άλλοι πεθαίνουν βασανιστικά από αληθινά πυρά και άλλοι μακάριοι - μακαριότατοι, ενίοτε - πεθαίνουν πνιγμένοι απ' τα πλούτη και τους κόλακες. Ο Θεός να μας φυλάει, λοιπόν.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: